הבנתם שמוסיקה זו האהבה שלכם ואתם רוצים להפוך את התחביב שלכם למקצוע. החלטתם שאתם רוכשים ציוד לאולפן הקלטות ביתי שישמש אתכם להקלטות וליצירה של מוסיקה. איך מתחילים? כל זאת בכתבה הבאה.
בשלב הראשון – בחירת המחשב
חשוב מאוד להבין כי אתם הולכים להשקיע כסף רב ברכישת ציוד אולפן מקצועי ותוכנות סאונד, לדוגמה קיובייס, אך על מנת שהכל יעבוד בצורה חלקה תצטרכו מחשב חזק ואיכותי שיוכל "להחזיק" ולעמוד בעומס של התוכנה, שעלולה לשקול הרבה במידה ופותחים הרבה ערוצי הקלטה ונגינה.
אז אילו נתונים מומלץ לקחת בחשבון? פשוט מאוד. מעבד חזק – I5 ומעלה. זכרון 16 ג'יגה, מאוורר איכותי וכונן SSD.
שלב השני – בחירת כרטיס קול מקצועי
אחד המרכיבים החשובים באולפן וזו הסיבה שהוא מופיע כבר בשלב השני הוא כרטיס קול. כרטיס קול ארחאי על עיבוד הסאונד הנכנס ויוצא מהמחשב. בנוסף, הוא ממיר את הסאונד מפורמט אנאלוגי לדיגיטלי (כניסות) ומפורמט דיגיטלי לסינגל אנלוגי (יציאות).
ישנם מאות כרטיסי קול ולכן השפע עלול לבלבל אתכם. חשוב מאוד שתחברו כרטיס קול שיענה על הצרכים שלכם בצורה הטובה ביותר.
אילו פרטמטרים חשובים בבחירת כרטיס קול?
- אופן החיבור למחשב – חיבור חיצוני USB, חיבור חיצוני Firewall או כרטיס קול פנימי
- ספר הכניסות והיציאות בכרטיס.
- איכות הממירים.
- הפיצ'רים השונים בכרטיס כגון פארמר, ממשק מידי, יציאת אוזניות, רונטרולק עוצמה ועוד.
שלב שלישי – בחירת מוניטורים אולפניים
מוניטורים אולפניים קובעים במידה רבה את איכות הסאונד המתקבל באולפן הקלטות. ברוב החנויות לציוד אולפני תמצאו מוניטורים מסוג Near Field אשר נועדכו לשמיעה מטווח קרוב יחסית של בין מטר לשני מטר ובכך לנטרל את האוקסטיקה של החדש.
חשוב מאוד למקם את המוניטורים בגבוה האוזניים בקו ישר על מנת לקבל את הסאונד בצורה המדוייקת ביותר.
ברמת המחיר – גם כאן אין קיצורי דרך. מוניטורים אולפניים איכותיים עולים הרבה אך חשוב מאוד להשקיע כי מדובר בציוד אשר ילווה אתכם לתקופה ארוכה.
שלב רביעי – בחירת מיקרופון מקצועי להקלטה
במידה ומדובר באולפן הקלטות מדובר בשלב מהותי. במידה והאולפן שלכם נועד למטרת יצירת מוסיקה אלקטרונית נניח, שלב זה אינו רלוונטי עבורכם.
איכות וסוג המיקרופון יקבעו במידה רבה את האיכות והצבע של ההקלטה באולפן. חשוב לקחת בחשבון שמיקרופונים הם כמו פלטת הצבעים של אמן ההקלטה, כאשר כל מיקרופון מביא צבע ואיכויות שונות, אשר יכולות לשנות באופן משמעותי את גוון ואופי הסאונד המוקלט של כלי נגינה זה או אחר.
נסו לשמוע דוגמאות להקלטות במקרופונים השונים, התייעצו בפורמים מתאימים והתייעצו עם מוכרי חנויות על מנת לקבל את ההחלטה הטובה עבורכם.
שלב חמישי ואחרון – אוזניות
בשלב זה לא נרחיב יותר מידי מכיוון שאוזניות מקבילות לתפקיד המוניטורים. הייתרון שלהם הוא בנטרול מלא של אקוסטיקת החדר אל החיסרון הוא פגיעה באוזניים במידה ומדבר בעבודה שוטפת לאורך כל שעות היום. מומלץ בשימוש באוזניות לקחת הפסקות ארוכות ולשמוע בעוצמה נמוכה שלא תזיק לשמיעה שלכם.
לסיכום,
האולפן שלכם הוא המקדש הבא שלכם כיוצרים ובעלי אולפן מתחילים – חשוב מאוד לבצע מחקר מעמיק ולבחור את הציוד הטוב ביותר עבורכם. שימו לב שהמגוון הוא רחב ורק מחקר אמיתי יאפשר לכם לבחור את הציוד הרלוונטי שמתאים לאופי העבודה באולפן.
בהצלחה!