גיטרה נחשבת לאחד מכלי הנגינה המלהיבים ביותר. יש סיבה לכך שיותר אנשים יכולים למנות גיטריסטים טובים שהם מכירים בהשוואה לקלידנים, מתופפים, או נגני קלרינט. נגני גיטרה נוטים לבלוט על הבמה, וגיטרה מהווה בסיס להרבה שירים מודרניים, בעיקר שירי רוק. אנשים רבים לומדים לנגן גיטרה בשלב כלשהו בחייהם, בין אם זה בגיל צעיר, בתיכון, באוניברסיטה או אפילו בגיל 50. אולם, כמו עם כל כלי נגינה, ההתחלה יכולה להיות קשה ולגרום לתסכול.
איך תלמדו גיטרה בצורה יעילה ומהנה?
החלטנו להגיש לכם כמה טיפים שיקלו עליכם בשלבים הראשונים של לימוד גיטרה.
- רכשו גיטרה המתאימה למתחילים
הטיפ הזה בעצם מתחלק לשני חלקים: קנו גיטרה, וודאו שהגיטרה שאתם קונים מתאימה למתחילים. אין צורך להכביר בסיבות שבגינן מומלץ שתהיה לכם גיטרה משלכם – מספיק לומר שכאשר יש לכם גיטרה, אתם יכולים להתאמן עליה מתי ואיך שאתם רוצים, ובנוסף הגיטרה מתאימה לכם בצורה מושלמת.
ואיזו גיטרה מתאימה למתחילים? כזאת שאינה יקרה מדי במידה שתאבדו בה עניין, ומצד שני שתהיה עשויה מחומרים טובים ועמידים ותתאים לדרישות הספציפיות שלכם (ידעתם שיש גיטרות לשמאליים?). לפני שאתם קונים גיטרה, אחזו אותה, פרטו עליה, ודאו שהיא נוחה לכם (שהצוואר שלה נוח לאחיזה) ושהצליל שלה נשמע טוב.
- השתלטו קודם כל על הדברים הבסיסיים
אנשים רבים שמתחילים ללמוד גיטרה רוצים ישר ללמוד את השירים שהם מכירים, גם אם מדובר בשירי מטאל של 13 דקות עם פריטות מאד מורכבות. לאט לאט! בסוף תגיעו גם לשם. אבל כדי להגיע רחוק, צריך להתחיל בקטן, ולהתחיל לאט. כמו בהרבה תחומים, גם בלימוד גיטרה קריטי לדעת את הבסיס תחילה, כדי שיהיה ניתן לבנות עליו דברים מסובכים יותר בהמשך. קחו את הזמן לנגן אקורדים שוב ושוב עד שהם נשמעים מושלמים, ללמוד שירים פשוטים, ללמוד קצב וספירות, ואתם תראו שהידע שאתם רוכשים עוזר לכם להשתלט גם על קונספטים מתקדמים.
- למדו עם מורה – לפחות בהתחלה
נכון, היום כל דבר אפשר ללמוד לבד מיוטיוב, ויש אלפי סרטונים ללימוד גיטרה. יש גם ספרים, חוברות, מגזינים ומה לא. אבל בכל זאת מומלץ שלפחות את הבסיס תלמדו עם מורה. לימוד גיטרה עם מורה ותיק ומנוסה יודע מה השיטות הטובות ביותר ללמוד, ויכול לתת לכם תרגילים יעילים לתרגול וכלים נוספים. מורים פרטיים לגיטרה ניתן למצוא בכל הארץ, דרך חיפוש בגוגל, במקומונים, בלוחות מודעות, בבתי ספר וכו'.
- שלבו גם תאוריה וגם פרקטיקה
כדי להיות גיטריסטים טובים באמת, מומלץ ללמוד לא רק את הפרקטיקה (אקורדים, פריטות, תרגולי אצבעות וכו') אלא גם תיאוריה (קריאת תווים, בניית אקורדים, הקשר בין המיתרים לצלילים שהגיטרה מפיקה ועוד). התיאוריה תאפשר לכם בהמשך לבנות וריאציות מעניינות משלכם, להבין קונספטים מורכבים ואפילו להשתפר בטכניקה. ולכן, לא כדאי להזניח אותה.
- גם אם ההתחלה קשה, זכרו: התמדה, התמדה, התמדה
סביר להניח שבמהלך הדרך, ובמיוחד בהתחלה, יהיו לכם רגעים שבהם תרגישו "תקועים", שיגרמו לכם לחשוב שבחיים לא תצליחו לנגן טוב. ברגעים כאלה, זכרו שכל הגיטריסטים הכי גדולים התחילו מהשלב שבו אתם נמצאים, ושגם להם היו הרבה ירידות ועליות בדרך – וחלקם אף חשבו לוותר על קריירת הנגינה שלהם. מה שגרם להם להצליח בסופו של דבר היה התמדה.
תרגלו כל יום – גם אם אינכם מרגישים שיפור, בסופו של דבר הוא יגיע. וכדי שגם תהנו בתהליך, הקפידו לשלב בלימוד אלמנטים כייפיים, כמו תרגול שירים שאתם אוהבים במיוחד, המצאת שירים משלכם, שירה לצלילי הגיטרה, עמידה מול המראה עם הגיטרה תוך שאתם מדמיינים שאתם מנגנים באצטדיון – וכל מה שעושה לכם טוב על הלב.